Rakamlarla HİTÜ: Kampüs Arazilerimiz ve Kapalı Alanlarımız

Üniversitelerden öncelikli olarak beklenen husus, buralarda yapılacak olan nitelikli eğitim-öğretim ve bilimsel çalışmalardır.  Nitelikli bir eğitim-öğretimin yapılması ve akademik çalışmaların beklenen düzeyde gerçekleşip üniversitelerin birer Ar-Ge merkezleri haline gelmesi,  alanlarında uzman nitelikli akademik ve idari personel ile birlikte, yeterli fiziki alt yapı ile mümkündür. Sadece son teknoloji kullanılarak modern akıllı binaları yapmakla üniversite olunmadığı gibi; binalardan yoksun, gerekli altyapısı olmayan yerde istenen düzeyde eğitim-öğretim ve diğer bilimsel çalışmalar beklenemez.

Üniversitemiz kuruluşundan 2011 yılına kadar kampüsleşme konusunda yeterli ivmeyi yakalayamamış olsa da, 2011 yılından sonra gerek kamu kurum ve kuruluşlarından devir/tahsis yoluyla, gerek özel mülkleri kamulaştırma yoluyla il merkezindeki Kuzey Kampüs ve Güney Kampüs ile ilçe kampüslerindeki arsa ve arazilerde önemli oranda artış sağlamıştır.Öyle ki, 2011 yılında sadece 200.907 m² olan Üniversitemiz kampüslerinin arazi büyüklüğü 2015 yılında 1.408.684 m²’ye, 2017 yılı sonunda da % 1.212’lik bir artışla 2.636.350 m²’ye ulaşarak oldukça büyük bir arazi miktarına ulaşılmıştır.

Devamını okumak için tıklayınız.